top of page

​РОЗРОБКИ УРОКІВ 

 
Урок, як основна форма організації трудового навчання, шляхи підвищення ефективності у світі Державної національної програми

    Основні організаційні форми та методи трудової підготовки. Місце і роль державної програми “Освіта” (Україна ХХІ ст.). Характеристики основних вимог до уроку: організаційна, методична та психолого-педагогічна. Типи уроків, їх характеристика та структурні компоненти. Загальнодидактичні вимоги до уроку. Його мета, завдання та зміст.

Кожний урок реалізує триєдине завдання: навчити, розвинути, виховати. За цим критерієм загальні вимоги до уроку конкретизуються дидактичним, розвиваючими і виховними вимогами.
 
     Урок – це “відрізок” навчального процесу, який є викінченим у смисловому, часовому й організаційному відношенні. Незважаючи на таку тривалість, уроки мають ті структурні компоненти, які характеризують процес навчання в цілому, зокрема: цільовий, стимуляційно-мотиваційний, змістовний, операційно-діяльнісний, контрольно-регульований та оцінно-результативний. Тому від ефективності уроків залежить ефективність навчального процесу.
 
Типи уроку

комбіновані (змішані);

уроки засвоєння навичок і умінь;

урок засвоєння нових знань;

уроки застосування знань, навичок і умінь;

уроки узагальнення і систематизація знань;

уроки перевірки, оцінки і корекції знань, навичок і умінь.

Вищеназвані типи уроків входять до системи, створеної на основі дидактичної (навчальної) мети занять.

РОЗРОБКИ УРОКІВ

bottom of page